Veelgestelde vragen

Via onze website willen wij u zo goed mogelijk informeren over het boeken van de beste muziek voor een bruiloft, receptie, diner, feest en evenement.

Heeft u nog vragen? Wellicht vindt u hier het antwoord.

Hoe kan ik bij jullie muziek boeken?

Alle afspraken worden in een contract vastgelegd. Dit biedt u de garantie dat alles precies verloopt zoals is afgesproken. Bekijk hier onze boeking procedure.

Wat hebben jullie nodig voor een optreden?

• Opdrachtgever dient zorg te dragen voor voldoende werkruimte voor artiest.
Voor het Jazzduo en het Jazztrio is deze minimaal 2 m2 per persoon. Voor de DJ is deze minimaal 3 meter breed, 2,5 meter diep en 2,5 meter hoog. De ondergrond moet horizontaal, stabiel en vlak zijn.
• Opdrachtgever dient zorg te dragen voor de aanwezigheid van een geaarde stroomvoorziening (220V) binnen 3 meter van podium of werkruimte.
• Opdrachtgever dient ervoor te zorgen dat een eventueel aanwezig podium en de stroomvoorziening zich in goedgekeurde staat bevinden en voldoen aan alle wettelijke eisen.
• Indien sprake is van een optreden in de buitenlucht dient opdrachtgever zorg te dragen voor deugdelijke bescherming tegen zon, regen, wind en kou.
• Opdrachtgever heeft de plicht om zorg te dragen voor de aanwezigheid van alle eventuele vereiste vergunningen en kan zich niet op overmacht beroepen bij ontbreken of weigeren van deze vergunningen.
• Wanneer opdrachtgever in gebreke blijft heeft artiest het recht het optreden te annuleren. Opdrachtgever dient dan evengoed het gehele bedrag te betalen.
• Indien opdrachtgever om welke reden dan ook besluit om het optreden voor de overeengekomen eindtijd af te breken, dient opdrachtgever desondanks het gehele bedrag te betalen.

Hoe laat komen jullie op de locatie aan?

De muzikanten arriveren ongeveer 45 minuten voor aanvang van het optreden.
De DJ arriveert ongeveer 1:15 uur voor aanvang van het optreden.

Hoeveel tijd is er nodig om op te bouwen?

De muzikanten hebben slechts 10 minuten nodig om op te bouwen.
De DJ heeft ongeveer 1 uur nodig om op te bouwen.

Hoe zijn jullie gekleed?

De muzikanten zijn gekleed in een donker pak, wit overhemd en een nette stropdas.
De dresscode van de DJ is Smart Casual. Op verzoek is Tenue de Ville of Black Tie ook mogelijk.

Wij willen met elkaar kunnen praten. Is dat echt mogelijk?

Jazeker, dat is juist één van onze specialiteiten. Op verzoek blijft het volume te allen tijde beperkt zodat u gewoon met elkaar kunt blijven praten! Op deze manier zorgen wij voor een bijzonder stijlvolle en aangename ambiance.

Spelen de muzikanten akoestisch?

De saxofonist speelt akoestisch. De gitarist en de bassist maken gebruik van een klein kofferversterkertje zodat zij wat betreft geluid en volume goed met de saxofonist kunnen mengen. Het volume blijft te allen tijde beperkt zodat u gewoon met elkaar kunt blijven praten! Indien gewenst kunnen er ook één of twee nummers 100% akoestisch gespeeld worden.

Kan ik een verzoeknummer aanvragen?

Jazeker! Wanneer u een speciaal verzoeknummer wilt horen, laat het ons dan bijtijds weten. Dan hebben de muzikanten, zeker bij een onbekend nummer, voldoende tijd om een en ander voor te bereiden.

Kan er op de locatie op meerdere plekken gespeeld worden?

Door het ontbreken van piano en drums blijft het volume beperkt en zijn de muzikanten gemakkelijk verplaatsbaar. Hierdoor kunnen zij op meerdere plekken spelen. Zij hebben alleen maar een stopcontact nodig, binnen 3 meter van de plek waar gespeeld moet worden. Voor de DJ is verplaatsing vrijwel onmogelijk.

Kunnen jullie ook buiten spelen?

Ja, een optreden kan ook buiten plaatsvinden. Tijdens een optreden in de buitenlucht dient de opdrachtgever wel te zorgen voor deugdelijke bescherming tegen zon, regen, wind en kou.

Zorgen jullie ook voor muziek in de pauze?

Op verzoek kunnen wij ook de pauze muziek verzorgen. Laat het ons bij een optreden van het jazzduo of jazztrio a.u.b. wel vooraf even weten. De muzikanten nemen dit namelijk niet standaard mee.

Kan ik, voordat ik ga boeken, ergens live komen kijken?

Onze optredens zijn over het algemeen niet openbaar. Wij kunnen op verzoek onze opdrachtgevers wel vragen of het mogelijkheid is om te komen kijken. Maar slechts een enkele keer stemmen zij hierin toe.

Hoe vindt de betaling plaats?

Wij sturen u een factuur voor het bedrag.
Particuliere opdrachtgevers dienen het bedrag uiterlijk 7 dagen voor de datum van het optreden over te maken.
Zakelijke opdrachtgevers dienen het bedrag binnen 14 dagen na de datum van het optreden over te maken.

Wat gebeurt er als een van de muzikanten of de DJ ziek wordt?

Wanneer een muzikant of DJ verhinderd is, om welke reden dan ook, dan hebben wij gepaste vervangers stand-by staan. Dit zijn muzikanten en DJ’s waarmee wij vaak werken. Zij zijn bekend met ons repertoire en onze manier van werken. Een goede vervanger is dus snel gevonden. Het optreden gaat altijd door!

Kan ik last minute boeken?

U kunt bij ons uiteraard ook last minute boeken! Wij zijn altijd bereikbaar.
Neem daarom snel contact met ons op!


Kies voor 100% kwaliteit en zekerheid. Boek hier de beste muziek voor een scherpe prijs.


Vraag gratis offerte aan

Onze prijzen zijn scherper dan die van menig concurrent! Oordeel zelf en vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan!


Al jarenlang toonaangevend

Wij maken de verwachtingen meer dan waar! Veel opdrachtgevers weten dit al. U nog niet? Oordeel zelf en bekijk onze referenties.


Muziekbureau Mulder
Kolhornseweg 56 A
1214 NB Hilversum
T 06 21 25 74 36
info@muziekbureaumulder.nl